donderdag 10 oktober 2013

September  praatje

Ja maar….


Zo ik ben er weer de vakantie is voorbij. Het was even wennen om geen internet, tv, of besef van tijd te heb-ben, maar heel ontspannend. Dochters moeten weer studeren, de rust is terug in huis, bijna alles is zoals het was.
Bijna want: slecht nieuws word nu gelukkig ook afgewisseld met steeds meer positief nieuws.


Bij mij is het glas altijd halfvol en dat is niet altijd even gemakkelijk, wij zitten immers in de slechte hoek geen huizen verkoop, minder klanten, dus laat de positieve berichten maar komen!
Wij Nederlanders zijn erg bedreven in zeuren, over het weer, de politiek, ons pensioen en ga zo maar door.


We houden daarmee de crisis zelf in stand, het ja maar… viert hoogtij. Maar er is goed nieuws, bagger komt nu bovendrijven, zakkenvullers worden aangepakt en we ontdekken dat simpele dingen ook veel genoegdoening geven, zoals je tuin omspitten en je eigen groenten verbouwen. Of een simpele maaltijd met vrienden of fami-lie, maar ook het gunnen en delen en hergebruik van spullen.
Wasmachine pomp kapot? die vervangen we nu zelf , zo gedaan en zelf verdient.


We gaan meer voor de aanbiedingen in de supermarkt, en pakken wat vaker de fiets. Een kapotte band? die plak je zelf even. We vinden het irritant dat dure aankopen niet zo lang meer mee gaan, want we willen duur-zaam en eerlijkheid, en sparen weer in “potjes”. De banken geven je immers maar 1% zij lenen het weer uit en vragen daarvoor 7 tot 16% rente.
Niet zo gek dat kluisjes weer goed worden verkocht.

Geen opmerkingen: